Vos Group

Nieuws

24 mei 2013. MTS Elize.V

Bij Machinefabriek A.A. Vink in Sliedrecht wordt momenteel gewerkt aan een bunkerschip van het scheepstype N – dubbelwandig.
Het schip wordt in eigen beheer, door de Vos-Group afgebouwd en zal eind juni onder de vlag van Dutch Oil Logistics in de vaart komen.

03 juli 2012. MTS Jaimy.V nieuwe bunkertanker geheel naar wens

Veka Shipbuilding B.V. leverde de nieuwe bunkertanker MTS Jaimy.V op aan het Scheepvaartbedrijf Jaimy.V – B.V. van tankvaartondernemer Johan Vos. De naamgeefster is de middelste dochter van Johan en Angelique Vos. De naam van de jongste dochter Zoey staat op een van de vorige nieuwbouwschepen. De oudste dochter Elize, inmiddels ook de spil op kantoor, zal naamgeefster van de volgende nieuwbouwtanker worden. De Jaimy.V is 110 meter lang bij 11,45 meter breed en laadt 2792 ton bij een diepgang van 3,08 meter.

13 maart 2012. MTS Jaimy.V

Bij Veka Schipbuilding in Werkendam wordt momenteel gewerkt aan de afbouw van de 6004, een bunkerschip van het scheepstype C. Het schip wordt in eigen beheer, door de Vos-Group afgebouwd en zal eind juni onder de vlag van Unibarge in de vaart komen.

16 feb 2012. MTS Stad Rotterdam

Ondanks dat de dooi flink is ingevallen, heeft de scheepvaart nog altijd te kampen met ijs waardoor sommige transporten vertraging oplopen. Zo had de MTS Stad Rotterdam, van Vos-Group B.V., deze week nog een spectaculaire ontmoeting met ijsschotsen van maar liefst vijftien tot twintig centimeter dikte. “Vanuit Amsterdam zijn we een tijd stil gelegd omdat er slechts een konvooi van zes schepen per keer het IJsselmeer over kon steken,” vertelt Johan Vos van de Vos Group BV. “Uiteindelijk zijn we met drie ijsbrekers ervoor uren later vertrokken naar Lelystad.”

sideimg